Pripremila i snimila: OLja Brkljača - Olja's Kitchen
RUČAK U TRI SLIJEDA

Neobična purica

Porcija: 10 osoba Priprema: 20 minuta Kuhanje: 2 sata 10 minuta Spremno za: 2 sata 30 minuta Zahtjevnost: za impresionirati svekrvu Posebna prehrana: visokoproteinsko, bez glutena
  • 1 purica
  • 250 g maslaca
  • 1 jabuka
  • 6 češnja češnjaka
  • 1 naranče
  • 2 žličice rumarina
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica papra
  • 3 žličice soli
  • 1 žličica češnjaka (u prahu)
  • 2 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kurkume

Kad imate sve, onda:

  1. Puricu nasolite večer prije i stavite ju u hladnjak.
  2. Sljedeći dan kada odlučite peći puricu natrljajte s preostalim začinima.
  3. Puricu napunite jabukom, češnjakom, 1 žlicom soli i narezanom narančom na kolutiće.
  4. Maslac narežite na kockice i stavite ga na puricu.
  5. Zatim puricu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160 °C. Puricu pecite 1 sat i 45 minuta stalno ju podlijevajući. Ako nemate dovoljno maslaca za podlijevanje slobodno dodajte još.
  6. Pred sam kraj pečenja u posudi pomiješajte 100 g maslaca i Letifico medenu kremu s dodatkom kurkume. Stavite na kratko dobivenu smjesu u mikrovalnu kako bi se maslac otopio.
  7. Puricu premažite napravljenom smjesom i pokrijte pleh aluminijskom folijom.
  8. Pecite u pećnici dodatnih 20 minuta.
  9. Kada je purica gotova, pustite ju da se ohladi 20 minuta prije serviranja.

Poslužite ju s mlincima.

Linker
20. studeni 2024 09:11