Ovaj sendvič koji obiluje povrćem i začinskim biljem i koji se lako pretvara iz vege u mesnu varijantu odlična je ideja za brz i jednostavan ručak ili ručak koji možete ponijeti bilo gdje - na posao, izlet ili na plažu.
SASTOJCI:
- 4 ploške integralnog kruha
- rajčica narezana na ploške
- krastavac narezan na ploške
- luk narezan na ploške i razdvojen na tanke kolutove
- mrkva narezana na tanke trakice
- zelena salata po vlastitom izboru (puterica, kristalka, iceberg, rikula) ili mladi špinat
- ploške polutvrdog sira (tipa gauda)
Za umak:
- 1/3 šalice majoneze (možete zamijeniti jednakom količinom grčkog jogurta)
- 1/4 šalice začinskog bilja po ukusu (peršin, bosiljak, vlasac...)
- malo svježe iscijeđenog limunovog soka
- sol i papar
PRIPREMA:
- Napravite umak: pomiješajte majonezu (ili jogurt) s limunovim sokom, sitno nasjeckanim svježim začinskim biljem, soli i paprom. Dobro izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Pripremite povrće: rajčicu i krastavac narežite na tanke ploške, luk narežite na ploške i razdvojite ih potom na trake, mrkvu narežite na trakice, operite salatu.
- Slažite sendvič: na dvije ploške kruha obilno namažite umak, stavite plošku sira, red salate, red rajčica, red krastavaca, zatim trakice luka i mrkve, još jednu plošku sira i na kraju poklopite preostalim ploškama kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....