SHUTTERSTOCK
tako dobar

Nemate ideju za ručak? Imamo recept za slastan i zdrav sendvič koji morate probati

Ako želite obogatiti ovaj sendvič proteinima, možete umjesto jedne ploške sira staviti plošku šunke, dimljenog lososa ili tune

Ovaj sendvič koji obiluje povrćem i začinskim biljem i koji se lako pretvara iz vege u mesnu varijantu odlična je ideja za brz i jednostavan ručak ili ručak koji možete ponijeti bilo gdje - na posao, izlet ili na plažu.

SASTOJCI:

  • 4 ploške integralnog kruha
  • rajčica narezana na ploške
  • krastavac narezan na ploške
  • luk narezan na ploške i razdvojen na tanke kolutove
  • mrkva narezana na tanke trakice
  • zelena salata po vlastitom izboru (puterica, kristalka, iceberg, rikula) ili mladi špinat
  • ploške polutvrdog sira (tipa gauda)

Za umak:

  • 1/3 šalice majoneze (možete zamijeniti jednakom količinom grčkog jogurta)
  • 1/4 šalice začinskog bilja po ukusu (peršin, bosiljak, vlasac...)
  • malo svježe iscijeđenog limunovog soka
  • sol i papar


PRIPREMA:

  1. Napravite umak: pomiješajte majonezu (ili jogurt) s limunovim sokom, sitno nasjeckanim svježim začinskim biljem, soli i paprom. Dobro izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  2. Pripremite povrće: rajčicu i krastavac narežite na tanke ploške, luk narežite na ploške i razdvojite ih potom na trake, mrkvu narežite na trakice, operite salatu.
  3. Slažite sendvič: na dvije ploške kruha obilno namažite umak, stavite plošku sira, red salate, red rajčica, red krastavaca, zatim trakice luka i mrkve, još jednu plošku sira i na kraju poklopite preostalim ploškama kruha.
Linker
26. studeni 2024 08:27