Čak i ako ste zalutali u kuhinju, s ovim receptom nećete imati problema.
 Pripremila i snimila: Vinka Tresić - Veganica.hr
Dobra ideja

Neka ove raw lješnjak kuglice budu zvijezde i vašeg blagdanskog stola

Božićni i novogodišnji blagdani opasno su nam se približili, a to znači da ćemo uskoro češće paliti nego gasiti pećnicu. Kako se u toj gužvi ne bi dogodilo da zaboravite na desert, donosimo vam jedan s kojim nećete pogriješiti - brzo je gotov, ukusan i najbolje od svega - za njega vam ne treba pećnica!

Za vas pripremila: Vinka Tresić - Veganica.hr

Jabuke su ubrane, buče su zrele, voda za čaj je zavrila - jedino što nedostaje je još slatki zalogaj. Ove sirove okruglice jednostavne su i brze za spraviti, a još brže nestaju s tanjura.

U njih ide lješnjakovo brašno koje mu daje posebno dobru aromu.

ZAŠTO LJEŠNJAK

Mirisom, okusom i kalorijama bogat lješnjak poznat je i široko rasprostranjen kao sastojak mnogih slastica, kolača i slatkih namaza.
Pomaže kod problema s pamćenjem, usporava znakove starenja, jača imunitet i jednostavno je - ukusan.

Koristite ga za sprječavanje kardiovaskularnih bolesti, tumora, smanjenje krvnog tlaka, te prevenciju srčanog i moždanog udara.

LJEKOVITO DJELOVANJE

Vrlo bogat antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom E (koji je prirodni antioksidans) te folnom kiselnom, lješnjak ima sljedeće pozitivne učinke na vaše zdravlje:

  • sprječava kardiovaskularne bolesti
  • smanjuje rizik od nastanka tumora
  • poboljšava pamćenje i mentalne sposobnosti
  • smanjuje loši kolesterol
  • jača imunitet
  • pridonosi zdravom razvoju fetusa

  • 15 suhih datulja
  • 1 manja jabuka
  • 2 žlice pirea od buče
  • 250 ml Letifico lješnjakova brašna
  • 2 žlice mljevenog rogača
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žlica naribane korice naranče
  • 1 žlica začina za medenjake
  • 2 žlice biljnog mlijeka
  • 2 žlice bijelih chia sjemenki

Za dekoraciju:

  • 1 žlica lješnjakovog brašna
  • 1 žlica mljevenog rogača

Kad imate sve, onda:

  1. Pripremite sve sastojke, jabuku narežite na sitne kockice i naribajte koricu naranče.
  2. U blender prvo stavite datulje, jabuku, pire od buče i biljno mlijeko.
  3. Blendajte na visokoj brzini oko 2 minute.
  4. Nakon toga počnite dodavati ostale sastojke (Letifico lješnjakovo brašno, rogač, javorov sirup, koricu naranče, začin za medenjake i chia sjemenke).
  5. Blendajte sve skupa još 2 minute.
  6. Trebali bi dobiti smjesu koju možete lako oblikovati, ali da se ne lijepi po prstima.
  7. Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte u smjesu Letifico lješnjakova brašna i rogača.
  8. Od ove smjese možete dobiti oko 15 kuglica.
  9. Servirajte odmah ili stavite u hladnjak.
  10. Kuglice mogu biti u hladnjaku tjedan dana.

Linker
16. studeni 2024 03:59