Nakon ovog energizirajućeg ručka ostatak dana osjećat ćete se živahno i puni energije. Uz to vaša će koža blistati. Borovnice, komorač i potočarka obiluju vitaminom C, ječam ima niski glikemijski indeks, što znači da duže osigurava tijelu potrebnu energiju, avokado i orasi sadrže zdrave masti, a naranče pomažu u poboljšanju apsorpcije vitamina E i željeza u tijelu.
Sastojci:
- šalica i pol ječma
- 2 šalice borovnica
- šalica tanko narezanog komorača
- 2 šalice potočarke
- naranča
- ljubičasti luk, tanko narezan
- avokado, tanko narezan
- 1/4 šalice oraha
Preljev od citrusa:
- 1/2 šalice svježeg soka naranče
- 1/4 šalice maslinova ulja
- 1-2 žlice sitno sjeckanog crvenog luka
- 2 žličice crnog vinskog octa
- žličica meda
- 1/2 žličice soli
Priprema:
- Stavite ječam u lonac s četiri šalice vode. Kad proključa, smanjite vatru, poklopite i kuhajte jedan sat. Ocijedite i ohladite. Narežite sve povrće.
- U tanjur složite ječam (količina je dovoljna za četiri porcije), ostale sastojke - borovnice, komorač, crveni luk, potočarku, avokado, kriške naranče i orahe.
- Napravite preljev tako da pomiješajte sve sastojke i prelijte preko povrća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....