Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina
Kruh u obliku vijenca ne samo da je efektan već je i preukusan.
Probajte i javite kako vam se sviđa!
SASTOJCI:
- 500 g mekog brašna
- 350 ml tople vode
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žlica soli
- 2 žličice šećera
PRIPREMA:
- Od navedenih sastojaka umijesite tijesto i pustite ga na toplom, pokrivenog prozirnom folijom i krpom 20 minuta.
- Nakon 20 minuta kratko ga premijesite, ponovo pokrijte zdjelu prozirnom folijom i krpom i pustite na toplom 20 minuta.
- Nakon 20 minuta ponovno kruh premijesite, pokrijte, ali ovog puta ga pustite da se diže 45 min na toplom (bez propuha i dizanja prozirne folije i krpe!)
- Digniti kruh nakon 45 min premijesite, oblikujte u kuglu te ga udubite u sredini. U sredinu tijesta stavite času (u koju ćete prije pečenja kruha staviti vrelu vodu), a rubove kruha pomoću škara zarežite što dublje.
- Kruh prekrijte krpom i ostavite na toplom 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, u čašu u sredini kruha nalijte vrelu vodu i stavite ga peći na 20 minuta.
- Nakon 20 minuta otvorite pećnicu i oprezno da se ne opečete izvadite čašu s vodom,a umjesto čaše u rupu stavite improviziranu “času” od folije samo kako bi se zadržao oblik vijenca kod pečenja.
- Temperaturu smanjite na 190 stupnjeva i kruh pecite jos 25/30minuta.
- Kruh ohladite, narežite i uživajte u okusu i mirisu!
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....