Za meso:
- 1 kg mljevenog (najbolje svinjetina+junetina, masniji dijelovi, poput junećeg vrata)
- luk
- žlica Vegete original
- sol
- Vegeta Maestro crni papar
- malo senfa
Za pecivo:
- 500 g glatkog brašna ili brašna za dizano tijesto
- 1 žlica šećera
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 60 g maslaca
- 200 do 250 ml vode
- mlijeko i žumanjak za premazivanje i sezam ili sjemenke za posipanje
Priprema mesa:
- Sve sastojke za meso zamijesite te formirajte pljeskavice.
- Uzmite u obzir da ih napravite širim jer će se prilikom pečenja stisnuti.
Priprema peciva:
- Brašno, sol, šećer, kvasac i maslac pomiješajte rukama, zatim dodajte umućeno jaje i toplu vodu te umijesite tijesto.
- Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjesto minimalno pola sata.
- Kad se digne rukama formirajte u valjak.
- Nožem izrežite na dijelove.
- Razvaljajte tijesto u kuglu/disk, i povlačite izvana prema sredini da dobijete malu nabubrelu buhtlicu.
- Stavite na pleh (dok se pećnica grije na 200°C) i pokrijte krpom da se još malo dignu.
- Netom prije pečenja premažite žumanjkom/mlijekom i pospite sezamom.
- Pecite 15 minuta, a preporuka je da stavite lončić s vodom na dno pećnice. Peciva će tako biti sočnija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....