Foto: Istock
Mi smo spremni, a vi

Mini burgeri

Za meso:

  • 1 kg mljevenog (najbolje svinjetina+junetina, masniji dijelovi, poput junećeg vrata)
  • luk
  • žlica Vegete original
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar
  • malo senfa

Za pecivo:

  • 500 g glatkog brašna ili brašna za dizano tijesto
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 60 g maslaca
  • 200 do 250 ml vode
  • mlijeko i žumanjak za premazivanje i sezam ili sjemenke za posipanje

Priprema mesa:

  1. Sve sastojke za meso zamijesite te formirajte pljeskavice.
  2. Uzmite u obzir da ih napravite širim jer će se prilikom pečenja stisnuti.

Priprema peciva:

  1. Brašno, sol, šećer, kvasac i maslac pomiješajte rukama, zatim dodajte umućeno jaje i toplu vodu te umijesite tijesto.
  2. Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjesto minimalno pola sata.
  3. Kad se digne rukama formirajte u valjak.
  4. Nožem izrežite na dijelove.
  5. Razvaljajte tijesto u kuglu/disk, i povlačite izvana prema sredini da dobijete malu nabubrelu buhtlicu.
  6. Stavite na pleh (dok se pećnica grije na 200°C) i pokrijte krpom da se još malo dignu.
  7. Netom prije pečenja premažite žumanjkom/mlijekom i pospite sezamom.
  8. Pecite 15 minuta, a preporuka je da stavite lončić s vodom na dno pećnice. Peciva će tako biti sočnija.

Linker
02. studeni 2024 22:27