Foto: iStock
Što je prosinac bez...

Medenjaci u košuljici

  • 20 dag brašna
  • 10 dag šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,2 dl ulja
  • 1 dag praška za pecivo
  • ½ žličice kardamoma
  • ½ žličice mljevenog džumbira
  • 25 dag marmelade + 10 dag marmelade za premaz
  • čokoladna ocaklina

Priprema:

  1. Najprije pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Istresite u zdjelu, dodajte šećer, mlijeko, ulje, začine za medenjake i marmeladu pa sve dobro izmiješajte mikserom.
  2. Izlijte biskvit na lim i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
  3. Biskvit ohladite pa ga premažite marmeladom. Sada modlicom izrezujte željene oblike. Na kraju pažljivo jednu stranu uronite u čokoladnu ocaklinu.
Linker
24. studeni 2024 19:16