- 60 g maslaca (sobne temperature)
- 60 g smeđeg šećera
- 1 vanilija burbon šećer
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 120 g Letifico lješnjakovog brašna
- 60 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- ½ žličice praška za pecivo
- 50 g tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
- Letifico medena krema po izboru
Priprema:
- Stavite pećnicu grijati na 180° C.
- Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
- Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke - Letifico lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.
- Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.
- Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima.
- Ohlađene kekse punite s malo medene kreme po izboru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....