- 25 dag tjestenine
- 1 poriluk
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 20 dag pilećih prsa
- 10 dag domaće šalše
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- soja umak
- himalajska sol
- čili
- med
- peršinov list
- majčina dušica
Priprema:
- Sve povrće narežite na tanke trakice.
- U dobro zagrijanom woku na malo maslinova ulja popržite prvo crveni luk, zatim poriluk pa mrkvu i na kraju tikvice. Nakon nekoliko minuta dodajte šalšu.
- Posebno u posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Dok se povrće pirja, povremeno ga podlijevajte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina. Dodajte nasjeckani peršin.
- U mužaru zdrobite češnjak i sol, dodajte maslinovo ulje, čili i med da dobijete pastu.
- Kad je povrće gotovo, izvadite ga iz woka i poklopite. Nakon toga u woku ispržite piletinu, također narezanu na trakice, koju ste prethodno marinirali u soja umaku.
- Na meso u wok vratite ispirjano povrće, dodajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu i pastu iz mužara. Dosolite prema potrebi. Pospite majčinom dušicom i servirajte. Ovakva orijentalna tjestenina može se jesti i štapićima, bit će zanimljivije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....