Pripremila: Nina Stojanov, autorica bloga dalmatian things with nina
Aromatična mandarina u biskvitnom tijestu, prelivena citrusnim preljevom je sve što vam treba u hladnim danima uz šalicu kave ili čaja.
Ovakvi zimski okusi spajaju se predivno u jednom kuglofu. Još ako se poigrate dekoracijama - dobijete pravi mali blagdanski 'look'.
Ne biste vjerovali koliko svježiji sok od voća i samo voće može pridonijeti strukturi tijesta! Neopisivo sočan, ukusan i mirišljav kuglof čeka vas da ga probate!
Sastojci za biskvit:
- 4 - 5 srednjih mandarina
- 3 jaja
- 400 g oštrog brašna
- 280 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 1 dcl ulja
- Korica limuna
- Korica mandarine
Preljev :
- 100 g šećera u prahu
- 2-3 žlice soka od mandarine
Priprema:
- Jaja sa šećerom izradite pjenasto.
- Miješajte srednjom brzinom oko 4 - 5 minuta sve dok ne postignete volumen.
- Dodajte prašak za pecivo, vanilin šećere i ulje.
- Miješajte neprekidno.
- Mandarinama skinite koru.
- Narežite ih na kriške.
- Izradite ih potpuno u blenderu ili štapnim mikserom.
- Dodajte to smjesi za biskvit i kratko izmiješajte mikserom.
- Dodajte brašno i dobro promiješajte.
- Na kraju, naribajte koricu limuna i mandarine te ručno sve dobro promiješajte.
- Kalup za kuglof dobro premažite s maslacem.
- Dodajte malo oštrog brašna i protresite kalup.
- Gotovu smjesu ulijte u kalup.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °c stupnjeva oko 40 minuta.
- Pečen biskvit ostavite u kalupu da se ohladi, te ga pokrijte krpom.
- Kada se kuglof ohladio, izvadite ga na stalak za tortu.
- U manjoj posudici izmiješajte šećer u prahu s ocijeđenim sokom od mandarine. Trebate postići gustu smjesu s kojom ćete preliti gornji dio kalupa.
- Dekorirajte kuglof po želji!
- U slast!
Ninu možete pratiti i na Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....