- 20 dag brašna
- 3 žumanca
- 1 žlica šećera
- 2 žlice ruma
- 1 žlica vrhnja
- sol
- šećer u prahu (za posipanje)
- ulje (za prženje)
Priprema:
- Pjenasto umutite žumance.
- U prosijano brašno dodajte sol, žumance, šećer, vrhnje i rum pa umijesite čvrsto tijesto. Ostavite ga na toplom pokriveno pola sata, a zatim ga tanko razvaljajte.
- Pomoću ukrasnog kotačića (ili običnog noža) izrežite uže trake, pa ih lagano vežite u čvor ili ih po želi oblikujte na drugi način.
- Oblikovane kroštule stavite pržiti u duboko vruće ulje.
- Kad su pečene, stavite ih na papirnati ubrus da se ocijede, a zatim na tanjur ili u zdjelu te ih još tople posipajte šećerom u prahu.
Dobro je znati!
Za puniji okus, mnoge domaćice u šećer u prahu umiješaju vanilin šećer.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....