Snimila i pripremila: BAKE ME BY NINA MRVICA
Kuhinjske mrvice

Krekeri

Kada imate sve, onda:

  1. Glatkom brašnu dodajte Letifico brašno sikavice i brašno crnog kima pa im dodajte sve začine i maslac koji ste prethodno iskidali na tanke fete. Neka vam maslac bude hladan. Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  2. Dodajte žumanjke i zamijesite tijesto. Podijelite ga u dvije kugle, svaku zamotajte u prozirnu foliju i spremite na sat vremena u hladnjak da se stisne.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, pripremite lim za pečenje tako da na njega stavite papir za pečenje.
  4. Tijesto izvadite iz hladnjaka. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi. Koristite kalupe po želji, neka vam promjer ne bude velik, vodite se time da vam krekeri trebaju stati u ruku.
  5. Krekere posložite na lim pa svaki probodite vilicom kako se ne bi napuhao u pečenju.
  6. Možete ih dodatno posuti sjemenkama ili začinima poput krupne soli, mljevene paprike i sl.
  7. Pecite ih 10 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu rumenu boju.
  8. Pustite da se ohlade pa ih poslužite same ili kao kanape. Ja sam ih poslužila s namazom od bakalara.
Linker
17. studeni 2024 00:10