Foto: iStock
Jesen za stolom

Košarice s rujnicama

Rujnica je karakteristična po tome što ispušta mliječnu tekućinu kad se prereže ili ošteti pa je isključena svaka mogućnost zamjene. Meso joj je izuzetno krhko, ali je vrlo aromatična.

25 dag lisnatog tijesta
50 dag rujnica
2 režnja češnjaka
1 crveni luk
3 dag maslaca
sol i papar

Priprema:

  1. Na maslacu prodinstajte sitno nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak pa gljive narezane na srednje kocke. Kratko prodinstajte, posolite i skinite s vatre.
  2. Od lisnatog tijesta oblikujte košarice i pecite ih desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih. Ohlađene napunite pirjanim gljivama.

U nedostatku rujnica, ovaj recept možete napraviti i s bukovačama.

Linker
02. studeni 2024 16:31