Za biskvit:
- 11,5 dag maslaca
- 13 dag brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 14 dag šećera
- vanilija
- korica 3 limuna
Za karamel:
- 50 dag kumkvata
- 25 dag šećera
- 5 žlica vode + voda za prokuhavanje
Priprema:
- Za biskvit maslac otopite, a brašno prosijte sa solju i praškom za pecivo. Jaja miksajte sa šećerom dok ne udvostruče volumen, dodajte srž vanilije i limunovu koricu. Brašno umiješajte u jaja, dobro izradite i pomalo umiješajte maslac.
- Smjesu odmorite u hladnjaku 30 minuta, zatim ulijte u namaštene i pobrašnjene kalupe i pecite na 185 stupnjeva Celzija dok ne dobije lagano smeđkaste rubove, a kad piknete štapićem u sredinu on mora ostati čist.
- Neoguljeni kumkvat narežite na deblje šnite. Stavite u zdjelu i dodajte vode toliko da ih pokrije. Kad zakipi, kuhajte 3 minute, procijedite i dolijte novu vodu. Postupak ponovite 3 puta - da se kumkvat odgorči.
- Zadnji put u ocijeđeni kumkvat dodajte šećer i 5 žlica vode i na laganoj vatri kuhajte bez miješanja, dok se sirup ne reducira i po vanjskom rubu dobije svijetlosmeđu boju. Ako se prekuha, bit će preljepljiv i pretvrd. Izlijte na ispečeni kolač.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....