- 10 kg malih krastavaca
- 5 l vode
- 1 do 1,5 l alkoholnog octa
- 10 dag soli
- 15 dag šećera
- grančice kopra
- papar u zrnu
- zrna gorušice
Priprema:
- Krastavce operite, najbolje pomoću nove četkice za zube. Najbolje ih je pripremiti dan ranije pa drugi dan kiseliti, jer ih treba dobro izribati s obzirom na to da ne koristimo konzervans pa već jedan krastavac može pokvariti cijelu staklenku.
- U velikom loncu prokuhajte vodu s octom, solju i šećerom.
- Sterilizirajte staklenke i poklopce u pećnici na temperaturi od 70 Celzijevih stupnjeva.
- Rasporedite krastavce u staklenke, dodajte papar, gorušicu i grančice kopra, pa ih zalijte otopinom rashlađenom na sobnu temperaturu.
- Složite staklenke u veliki lonac u koji ste stavili krpu i pazite da ne dodiruju jedna drugu niti stijenke lonca. Ulijte vode do trećine i kad voda zakuha i počnu se stvarati mjehurići, isključite.
- Staklenke pokrijte dekom i ostavite da se prohlade preko noći. Čuvajte ih na hladnom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....