Foto: iStock
Grožđice u svijetu bobica

Keksi s grožđicama i zobenim pahuljicama

  • 200 g smeđeg šećera
  • 200 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 150 g grožđica
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice sode bikarbone
  • malo soli

Priprema:

  1. Pjenasto umutite šećer i maslac.
  2. Smjesi dodajte jedno po jedno jaje i sve pomiješajte.
  3. Posebno izmiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te polagano dodajte smjesi s jajima.
  4. Na kraju umiješajte zobene pahuljice i grožđice.
  5. Tijesto oblikujte u dvije štruce, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
  6. Režite kriške debljine 1 do 1,5 cm, posložite ih u pleh za pečenje i pecite u pećnici na 180°C 12 do 14 minuta dok ne porumene.
Linker
24. studeni 2024 18:32