- 1 luk srednje veličine
- 1 glavica češnjaka
- komadić (oko 7 cm) đumbira
- 1 žlica suhog korijena echinaceje
- organski jabučni ocat
- organski med
- 2 žličice kajenskog papra
Priprema:
- Luk i češnjak ogulite i grubo nasjeckajte, đumbir očistite i naribajte pa zajedno s korijenom echinaceje ubacite u staklenku. Prelijte jabučnim octom tako da prekrije sastojke.
- Staklenku čvrsto zatvorite i čuvajte na toplom 2 do 3 tjedna.
- Potom procijedite tekućinu pa joj dodajte jednaku količinu meda i na kraju kajenski papar.
- Čuvajte u hladnjaku i uzimajte po žličicu dnevno. Tijekom bolesti možete uzimati i više puta dnevno, sve dok vam ne bude bolje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....