Ako je juha preslana, u nju stavite oguljeni sirov krumpir i prokuhajte petnaestak minuta. Ako meso stavite u hladnu vodu, juha će biti ukusnija. Vrijedi i obrnuto, ako ga stavite u vruću vodu, ukusnije će biti meso. Želite li tamniju goveđu juhu, u nju dodajte ljusku od luka ili nekoliko ploški luka prije kuhanja popržite na malo masti.
Želite li lijepu i bistru goveđu juhu, mrkvu najprije popržite na malo masnoće pa dodajte u vodu u kojoj se kuha meso i ostatak povrća.
Što ako je premasna
Ako je juha premasna, u nju na nekoliko minuta stavite komad starog kruha. On će upiti suvišnu masnoću. Juhu možete odmastiti i tako da u nju prilikom kuhanja uronite hladnu žlicu na koju će se hvatati masnoća. Žlicu isperite toplom vodom pa ohladite pod mlazom hladne vode i ponovite postupak. Čini vam se da je tijekom kuhanja dosta juhe isparilo? U lonac dodajte vrelu vodu, jer će od hladne vode juha postati mutna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....