Za četiri osobe:
- fazan od oko 80 dag
- 3 mrkve
- 1 pastrnjak
- 2 peršina
- 1 manji celer (korijen i list)
- crveni luk
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- 1 korabica
- 4 prokulice
- ¼ manje glavice zelja
- komorač
- papar u zrnu
- sol
- korijander
Priprema:
- U hladnu vodu s lukom, soli, zrncima papra i korijanderom stavite kuhati fazana.
- Nakon pola sata dodajte sve preostalo povrće i kuhajte sat i pol do dva sata, odnosno dok meso ne omekša. Postupak možete ubrzati kuhanjem u ekspres loncu (Zahvaljujem prijateljici Sonji koja me počastila svojim loncem koji nije koristila).
- Uz juhu i kuhano meso fazana poslužite divlju rižu posutu sjemenkama konoplje i salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....