Ova zdrava salata ima lijepu ravnotežu slatkog i slanog s dodatkom meda kao prirodnog zaslađivača koji daje moćan okus. Proteine, vlakna i zdrave masti, što će pružiti dužu sitost, osiguravaju orašastosti plodovi.
Sastojci:
- 3 žlice svježeg soka od limuna,
- 1 žlica meda,
- 1/2 žličice soli,
- hrpa svježeg kelja, grubo sjeckana
- 3 srednje mrkve, oguljene i narezane na tanke ploške,
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- 1/2 šalice sirovih badema, grubo sjeckanih,
- 1 velika šaka feta sira, smrvljena,
Priprema:
- Stavite sok od limuna, med i sol u veliku zdjelu i umutite.
- Dodajte kelj i mrkvu, a zatim rukama sve zajedno stisnite, što će pomoći začiniti kelj i mrkvu te omekšati kelj tako da je ukusnije jesti sirovo.
- Stavite maslinovo ulje u malu tavu na srednjoj vatri i dodajte bademe. Miješajte 1-2 minute dok bademi ne postanu zlatno smeđi.
- Prelijte vruće bademe i ulje preko kelja i izmiješajte.
- Pospite smrvljenim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....