SHUTTERSTOCK
odvažite se

Domaći i zdravi sladoled zaista nije teško napraviti! Imamo četiri sjajna recepta

Ne postoji ukusnije osvježenje od sladoleda, a te hladne poslastice nikad nije dovoljno

Ljeto je savršeno vrijeme da uživate u hladnom i osvježavajućem sladoledu. No, nije svaki sladoled zdrav pa zato dobro pazite kako ćete se osvježiti. Mi predlažemo da isprobate ova četiri savršeno ukusna i zdrava sladoleda.

image
SHUTTERSTOCK

Sladoled od avokada

Avokado sadrži zdrave masti i daje kremastu strukturu sladoledu. U blenderu pomiješajte avokado s kokosovim mlijekom, medom i sokom od limete, zatim preselite u kalupe za sladoled i zamrznite. Poslužite i uživajte!

image
SHUTTERSTOCK

Sladoled od kokosa i manga

Pomiješajte u blenderu kriške zrelog manga s vodom i iscijeđenim sokom limete i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, zatim stavite u aparat za sladoled ili u kalupe i zamrznite. Poslužite i uživajte u ovom omiljenom, zdravom egzotičnom sladoledu.

image
SHUTTERSTOCK

Sladoled od banane

U blenderu miješajte smrznute banane dok ne dobijete kremastu smjesu koja će poslužiti kao baza za sladoled. Umiješajte zatim svoje omiljene sastojke, poput lješnjaka, kaka u prahu ili šumskog voća kako biste sladoled obogatili okusom i nutrijentima.

image
SHUTTERSTOCK

Sladoled od jagoda

Sastojci:

  • 700 g jagoda
  • 100 g šećera
  • 250 g grčkog jogurta
  • 260 g slatkog vrhnja

Postupak:

Operite jagode, izvadite stabljiku i narežite ih na kockice.

  • Stavite ih u veću zdjelu pa dodajte jogurt i šećer, dobro promiješajte i ostavite da odstoje oko dva sata.
  • Potom izgnječite jagode alatom za drobljenje krumpira.
  • Dodajte šlag i zasladite.
  • Dobro promiješajte i prebacite pripravak sladoleda od jagoda u posudu s poklopcem i odnesite ga u zamrzivač.
  • Jednom kad stavite sladoled u zamrzivač, sjetite se, svakog sata na početku i otprilike svakih pola sata, kada se gotovo smrznuo, promiješajte lopaticom kako biste izbjegli kristale.
  • Ako ga ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, izvadite ga deset minuta prije posluživanja da postane svježiji.
17. prosinac 2024 00:26