- 200 g tamne čokolade
- 2 jaja, razdvojeni bjelanjci od žumanjaka
- 150 ml slatkog vrhnja
I još po želji dodajte
- Prstohvat sol
- Cimet
- Vaniliju
- Neki fini alkohol
Priprema:
- Čokoladu rastopite nad parom, a kad se otopi energično umiješajte dva žumanjka i nastavite kuhati dok smjesa ne postane lijepo gusta i sjajna.
- Maknite sve s pare.
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih umiješajte u otopljenu čokoladu. Prvo 1/3 bjelanjaka umiješajte energično kako bi ste razrijedili smjesu, a zatim ostatak umiješajte vrlo nježno da sačuvate što više zračnih mjehurića.
- Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa na kraju i njega umiješajte u smjesu od čokolade.
- Ponovno budite vrlo nježni i oprezni miješajući da vam smjesa ne padne.
- Kada sve umiješate razdijelite mousse u male zdjelice i ostavite ga u hladnjaku da se dobro, dobro ohladi. Najbolje preko noći.
- Poslužite pospano s čokoladom ili uz još malo tučenog slatkog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....