Pripremila Ana Večerić, fitness trenerica
Vikend je pred nama, a ponedjeljak donosi novi početak - školu, vrtić i nove rutine. Dok se sve vraća u svoj ritam, sigurno razmišljate, što da im spakirate za užinu? Umjesto da posegnete za kupovnim grickalicama, pripremite domaće čokoladne keksiće. Brzi su, jednostavni, zdravi i praktični za djecu za ponijeti u školu, ali i dovoljno fini da nestanu s tanjura već za vikend.
Zašto baš ovi keksići?
Gotovi su za manje od pola sata, djeca ih vole jer su čokoladni (ali nisu preslatki), možete ih spremiti u kutiju i čuvati nekoliko dana. Savršeni su i za obiteljsku nedjeljnu kavu i za školsku užinu.
Čokoladni keksići
Sastojci:
- 60 g meda
- 60 g kokosovog ulja
- 60 ml bademovog mlijeka
- 70 g kikiriki maslaca
- 1 žlica kakaa
- 150 g zobenih pahuljica
- prstohvat soli
Upute za pripremu:
Stavite 60 g kokosovog ulja na laganu vatru da se otopi. Dodajte 60 g meda i 70 g kikiriki maslaca pa kratko promiješajte. Ubacite 1 žlicu kakaa i nastavite miješati. Zatim dodajte 60 ml bademovog mlijeka, sve skupa promiješajte i kad se sjedini prebacite u posudu.
U smjesu dodajte 150 g zobenih pahuljica pa sve dobro sjedinite. Od smjese oblikujte male kuglice i stavite ih na papir za pečenje, lagano ih utisnite. Od ove količine dobit ćete oko 12 manjih ili 6 većih keksića. Stavite ih u hladnjak na 30 minuta i čokoladni keksići su spremni za posluživanje!
Ideja za prilagodbu recepta: Dodajte suhe brusnice ili grožđice za voćnu notu.
Mali trik za mame: Ispecite ih u nedjelju, spremite u kutiju i u ponedjeljak ujutro samo ubacite u dječju školsku torbu.
Ako često nemate ideju što kuhati ili pripremiti za užinu, još recepata čeka vas u besplatnoj aplikaciji Momtivation.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....