Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate? Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu.
Na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. I još ih mogu jesti oni koji su osjetljivi na gluten i laktozu.
Mnogi nutricionisti smatraju da bezglutenska prehrana ima mnogo zdravstvenih prednosti, a neke od njih su poboljšanje razina kolesterola, bolja probava te veće razine energije.
U ove ukusne kekse idu i chia sjemenke. Ova supernamirnica odličan je izvor vitamina B3 i cinka, sastojaka koji pomažu kod masne kože i začepljenih pora. Sadrže i kalcij, kalij, željezo, fosfor, mangan.
Također su odlične za probavu, a zbog vlakana i proteina sjajan su izbor za sve one koji su na dijeti.
Gotovo za tren
Slatke i slasne čokoladne kekse napravila nam je blogerica Matejka Buča - Like Chocolate.
- 180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
- 12 svježih ili namočenih suhih datulja
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 žlica kokosovog ulja
- 4-5 žlica mlijeka (npr. zobeno)
- 40 g komadića čokolade
Priprema:
- Sve sastojke osim čokolade izradite u multipraktiku dok se ne spoje u masu. Ako nemate multipraktik, pomiješajte ih vilicom, a datulje prethodno izgnječite.
- Na kraju dodajte čokoladu.
- Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.
- Pecite na 180 stupnjeva 12-13 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....