I izgledaju fantastično, zar ne?
 Foto: Like Chocolate
bez glutena i laktoze

Čoko keksi koji se tope u ustima - treba vam samo 15 minuta

U žurbi ste, a jede vam se nešto slatko? Na pravom ste mjestu... Ovaj desert vam neće oduzeti previše vremena.

Znate onu lijepu kutiju za kekse koju imate? Ako stoji prazna na polici u kuhinji, uskoro će naći svoju namjenu.

Na čitav jedan dan, jer ovi će keksi teško preživjeti do sutra. I još ih mogu jesti oni koji su osjetljivi na gluten i laktozu.

Mnogi nutricionisti smatraju da bezglutenska prehrana ima mnogo zdravstvenih prednosti, a neke od njih su poboljšanje razina kolesterola, bolja probava te veće razine energije.

U ove ukusne kekse idu i chia sjemenke. Ova supernamirnica odličan je izvor vitamina B3 i cinka, sastojaka koji pomažu kod masne kože i začepljenih pora. Sadrže i kalcij, kalij, željezo, fosfor, mangan.

Također su odlične za probavu, a zbog vlakana i proteina sjajan su izbor za sve one koji su na dijeti.

Gotovo za tren

Slatke i slasne čokoladne kekse napravila nam je blogerica Matejka Buča - Like Chocolate.

  • 180 g Letifico bademovog brašna (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 12 svježih ili namočenih suhih datulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 4-5 žlica mlijeka (npr. zobeno)
  • 40 g komadića čokolade

Priprema:

  1. Sve sastojke osim čokolade izradite u multipraktiku dok se ne spoje u masu. Ako nemate multipraktik, pomiješajte ih vilicom, a datulje prethodno izgnječite.
  2. Na kraju dodajte čokoladu.
  3. Dlanovima formirajte kekse debljine 6-8 mm.
  4. Pecite na 180 stupnjeva 12-13 minuta.

Linker
08. studeni 2024 06:00