Foto: Shutterstock
Prednosti i primjena

Chia tortilja s puretinom i gljivama

2 jaja
1,5 žlice chia sjemenki
1 glavica luka
150 g purećeg filea
50 g šampinjona ili nekih drugih gljiva
1/2 paprike
2 žlice kokosovog ulja
začini: peršin, sol, papar, crvena paprika

Priprema:

Tortilju je zapravo prilično lako napraviti.

  1. U posudi razbijte 2 jaja, dodajte začine po želji i chia sjemenke. Sve dobro promiješate pa ostavite da se zgusne, što se dogodi već nakon 15-ak minuta. Smjesa će postati poput želatine.
  2. Zagrijte tavu na koju ste stavili malo kokosovog ulja i istresite dio smjese chia sjemenki kao da radite palačinke. Sa svake strane pečete po 2-3 minute. Od ove smjese dobit ćete 3 tortilje.

Punjenje:

  1. Meso, papriku, luk i gljive narežete na sitno, po želji.
  2. Na tavi zagrijete ostatak kokosovog ulja pa stavite prvo luk da se zacakli.
  3. Potom dodajte papriku i malo vode da ne zagori, te pirjate par minuta, da paprika malo omekša.
  4. U tavu zatim dodajte meso pa gljive i ostavite da se pirja dok meso nije pečeno. Što ste na manje komade narezali meso, to će brže biti gotovo.
  5. Smjesu razdijelite na broj tortilja koje ste dobili i nadjenete ih. Uživajte!
23. prosinac 2024 06:49