Za puding:
2 žlice chia sjemenki
1/2 šalice mlijeka
1 žličica javorovog ili agavinog sirupa
Priprema:
- Pomiješati i staviti da odstoji barem sat vremena ili preko noći.
- Promiješajte smjesu nekoliko put kroz prvih 15-tak minuta da se sjemenkice ravnomjerno rasporede u tekućini.
Ostali sastojci:
1 šalica jagoda
1 šalica jogurta (ja sam koristila sojin, a super je i grčki)
Javorov ili agavin sirup
Priprema:
- Kad se puding zgusnuo, dodajte polovicu jogurta i promiješajte. Zatim slažemo u zdjelicu.
- Na dno sloj narezanih jagoda, zatim smjesa chije i jogurta, zatim druga polovica jogurta i na vrh jagode.
- Zasladite sa sirupom i uživajte.
Savjet plus!
Pola chia sjemenki sam namočila u smoothiju od jagoda (voda i jagode izblendani) i ta smjesa je na dnu teglice. Prvi put sam to napravila i jako mi se sviđa.
Probajte :-)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....