FOTOGRAFIJE: NINA STOJANOV
imamo recept

Brownie s kremom od vanilije i preljevom od čokolade: sočan, ukusan i ima sjajnu hrskavu koricu

Ovaj desert idealan je za druženje vikendom s prijateljima i obitelji

Pripremila: Nina Stojanov, autorica bloga dalmatian things with nina


Kada vam netko spomene brownie - prvo što vam padne napamet je obilje čokolade u jednom zalogaju! I zaista je!

Po njegovoj recepturi, on je naizgled sasvim običan biskvit koji je zaista jednostavan i brzo gotov. Ali nije. Brownie je savršeno čokoladni biskvitni kolač. On je sočan, ukusan i ima sjajnu tanku hrskavu koricu.

Konzumirati se može takav, izrezan na manje komade ili ga možete kombinirati s raznim kremama, preljevima ili jednostavno s njim stvarati najljepše deserte u čašama.

image
FOTOGRAFIJE: NINA STOJANOV

Ovaj desert sastoji se od brownie biskvita, kreme od vanilije i preljeva od čokolade!

Idealno za druženje vikendom s prijateljima i obitelji.


Sastojci za brownie:

  • 300 g čokolade
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 80 ml vode
  • 2 vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 180 g glatkog brašna

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 1 vrećica bourbon vanilije
  • 100 g šećera
  • 50 g gustina
  • 40 g maslaca
  • 150 ml slatkog vrhnja

Trebat će vam još:

  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
image
FOTOGRAFIJE: NINA STOJANOV


Upute:

  1. Za početak, čokoladu i maslac otopiti na pari.
  2. Kratko prohladite.
  3. Otopljenoj čokoladi i maslacu dodajte preostale sastojke i sve skupa ručno pjenjačom izmiješajte dok se sastojci ne sjedine.
  4. Gotovu smjesu ulijte u manji kockasti kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite na 180° c stupnjeva u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
  6. Kolač je gotov kada primijetite da je postigao sjajnu hrskavu koricu.
  7. Ostavite da se ohladi.
  8. Za kremu je potrebno staviti kuhati mlijeko sa šećerom.
  9. Odvojite par žlica mlijeka i pomiješajte ga s gustinom,vanilijom i žumanjcima.
  10. Nakon što je mlijeko prokuhalo, dodajte smjesu sa žumanjcima i brzo miješajući pjenjačom kuhajte kremu dok se ne zgusne.
  11. Vrućoj kremi dodajte maslac, zatim ju promiješajte.
  12. Prekrijte kremu s prozirnom folijom i stavite ju hladiti u hladnjak.
  13. Nakon što se krema ohladila, dodajte joj slatko vrhnje i dobro izradite mikserom.
  14. Za preljev od čokolade potrebno je čokoladu otopiti na pari zajedno s slatkim vrhnjem. Gotov čokoladni ganache prohladite.
  15. Pripremite čaše za desert.
  16. Brownie izrežite na manje komade, zatim ga prstima izmrvite.
  17. Stavite malo na dno čaše, zatim dodajte otprilike 2 žlice kreme. Preko kreme nanesite ponovno izmrvljenog biskvita, zatim kremu i preko kreme nanesite čokoladnog preljeva.
  18. Ukrasite s još malo biskvita.
  19. Za ukrašavanje možete koristiti i krokant od lješnjaka.
  20. Gotov desert stavite u hladnjak prije konzumiranja.

U slast!

Ninu možete pratiti i na Instagramu.

21. prosinac 2024 05:47