- 400 g čokolade s 60 % kakaa (ili po vašem izboru)
- 2 žlice orašastih plodova po izboru
- 2 žlice sušenog voća po izboru
- 1 žlica kokosovog čipsa
- 1 žličica crvenog papra
- ¼ žličice mljvenog čilija
Priprema:
- Odvojite 133 g čokolade i stavite je po strani. Ostatak čokolade stavite topiti na pari.
- Neka vam voda ne ključa. Miješajte čokoladu i mjerite temepratutu. Treba narasti na 50 stupnjeva. Ovo ide brzo, čim se čokolada otopi, uglavnom dosegne tu temperaturu.
- Pripremite posudu u koju ćete izliti gotovu čokoladu. Ja koristim manju keramičku posudu dimenzija 15 x 23 centimetra. Uredno je obložite papirom za pečenje (neka vam prelazi rubove kako bi kasnije lakše izvadili čokoladu).
- Sada stavite 1/3 odvojene čokolade u komadu i miješajte kako bi se ravnomjerno rastopila. Provjeravajte temperaturu. Treba nam 28 stupnjeva.
- Čokoladu vratite na paru kako bi se nanovo ugrijala do 31 stupanj.
- Čokoladu odmah ulijte u pripremljeni kalup. Možete koristiti špatulu kako bi je ravnomjerno rasporedili po pripremljenom kalupu.
- Čokoladu pospite s dodacima tako da prvo pospete jedan dio, pa drugi i sve do kraja kalupa.
- Pustite pola sata da se stisne, a potom je kidajte ili lomite.
- Čokoladne pločice zamotajte u prozirni celofan ili vrečicu i ukrasite prigodnim motivima (konopčićima, naljepnicama na djeda božičnjaka i sl.)
Vaši pokloni su spremni!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....