Za tempuru:
- cvjetovi bazge
- rižino brašno
- naribana limunova korica
- ledena voda
- malo soli
- razne salate: zelena salata, radič, naribana mrkva, krastavci, tikvica s roštilja, crveni grah
Za preljev:
- 10 cvjetova bazge
- 1 l jabučnog octa
Priprema za salatu:
- Cvjetove bazge operite i posušite.
- Napravite smjesu od brašna, ledene vode, naribane limunove korice i malo soli.
- Ugrijte ulje, cvjetove bazge umačite u tempuru i kratko pržite.
- Očistite i operite salate, stavite u veliku zdjelu, na vrh stavite bazgu pa začinite maslinovim uljem, soli i jabučnim octom uz dodatak meda.
Priprema za preljev:
- U ocat stavite cvjetove, dobro zatvorite i ostavite na toplom 14 dana.
- Procijedite i koristite za salate.
Može se i piti ujutro: dvije žlice u čaši mlake vode
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....