- 1 kg patlidžana
- sok 1 limuna
- 3 jušne žlice tahini paste
- 2 češnja češnjaka
- sezamovo ulje
- sol i papar
- list peršina
- 1 jušna žlica maslaca od kikirikija
Priprema:
- Neoguljene patlidžane operite, osušite i ispecite na otvorenom plamenu ili na gril tavi. Kora mora biti jako pečena, a meso unutra mekano.
- Stavite ih na dvije minute u jako hladnu vodu pa ćete im lako skinuti koru, odnosno izdubiti meso.
- Odmah, dok je još jako vruće, zgnječite vilicom u jednoličnu smjesu.
- Dodajte preostale sastojke, začinite sezamovim uljem.
- Ohladite i jedite kao namaz na kruhu.
Savjet više!
Na vrh se može dodati i feta sir.
Pri kupnji patlidžana vodite računa da mora imati čvrstu koru, treba biti što tamnije boje i lagan u ruci. U protivnom, ako je stariji, pun je vode te je gorak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....