Pripremila: Nina Mrvica - Bake me by Nina
Kada pomislim na djetinjstvo jedna od posebno dragih uspomena mi je mamin puding. Toliko smo ga brat i ja voljeli da smo imali i posebne zdjelice za njega. Sada naša djeca s jednakim nestrpljenjem čekaju da se ohladi bakin puding kao što smo i mi jednom.
Kod pudinga volim tu kremoznost i što mu je okus toliko bogat i pun da se jednostavno svaki put iznova oduševim s ovom jednostavnom poslasticom.
Ako želite raditi varijantu s vanilijom tada samo izbacite čokoladu i nadodajte jednu mahunu vanilije više i dobit ćete predivan puding od vanilije.
Čokoladnom pudingu možete nadodati malo cimeta ili nekog začina po želji i svaki put dobit potpuno novi okus. Puding se jako lijepo slaže s tučenim vrhnjem. Ako volite ovu kombinaciju servirajte vrhnje uz ohlađeni puding.
Možete mu nadodati i domaće džemove ili svježe voće po želji.
SASTOJCI
- 500 ml mlijeka
- 3 žumanjka
- 90 g čokolade za kuhanje
- 90 g šećera
- 1 mahuna vanilije ili aroma
- 25 g škrobnog brašna (gustin)
- 25 g glatkog brašna
DODATNO
- vrhnje za šlag, po želji
PRIPREMA
- Čokoladu rastopite na pari pa je stavite po strani.
- Mlijeko stavite u lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru. Dodajte mu mahunu vanilije koju ste raspolovili i sastrugali sjemenke, sjemenke također dodajte mlijeku. Zagrijte ga do vrenja pa izvadite mahunu vanilije.
- Žumanjke i šećer pjenjačom kratko stucite kako bi dobili kompaktnu smjesu. Dodajte škrobno i glatko brašno pa ponovo sve povežite pjenjačom.
- U tankom mlazu dodajte ugrijano mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom. Dodajte čokoladu. Sada sve prebacite u lonac na laganu vatru.
- Miješajte pjenjačom dok se puding ne zgusne, dovoljno je par minuta.
- Puding prebacite u posudice. Površinu prekrijte prozirnom folijom kako bi izbjegli stvaranje površinske korice.
- Ohladite ga na sobnoj temperaturi pa u hladnjaku prije posluživanja
Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....