Poznata engleska kuharica, Mary Berry nesumnjivo svaki put osvaja simpatije mnogih zbog činjenice da standardne recepte dodatno podiže sastojkom iznenađenja. Ovog puta to je učinila s pire krumpirom. Krumpir sam po sebi omiljena namirnica brojnih, u kombinaciji s mlijekom ili vrhnjem, maslacem i soli pretvara se u fantastičnu teksturu pirea i odličan je prilog mnogim jelima. Ipak, Mary i ovo diže na višu razinu dodajući sastojak koji vjerojatno imate doma ili u obližnjoj trgovini. Riječ je o zrnatom, Dijon senfu koji postojećem kremastom okusu pirea daje dozu pikantnosti.
Pire krumpir Mary Berry
Sastojci:
- 1,5 kg krumpira, oguljenog
- 50 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- sol i papar
- 2 žlice zrnatog, Dijon senfa
Priprema:
1. Narežite krumpir na male kockice i stavite ga u posudu s hladnom i posoljenom vodom. Za pire koristite brašnaste krumpire.
2. Kocke krumpira skuhajte, zatim ocijedite i vratite u posudu.
3. Dodajte maslac i mlijeko i zgnječite sve sastojke gnječilicom.
4. Nakon što se sastojci sjedine, dodajte sol i papar, a potom umiješajte dvije lice zrnatog senfa.
Za pripremu ovog ukusnog priloga trebat će vam manje od 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....