OKRUTNA PROSTITUTKA

‘Dana obožava nasilan i nastran SEKS, i ne čudi nas da se bacila u KOLJAČKI POHOD!’

Bestijalna Dana Škrba uzela je skalpel i prerezala vrat svojoj mušteriji Mustafi Bukviću, a policiju je navela na potpuno krivi trag kako bi se spasila

Mustafa Bukvić sarajevski je fotograf sklon boemskom životu. U naselju u kojem je živio poznavali su ga svi, i gotovo svi su dolazili u njegov atelje, kao i mnoge poznate ličnosti javnog života Sarajeva i BiH. Sve ih je Mustafa fotografirao, kažu da je bio jako dobar u svom poslu. Fotografije su bile dobre, mušterije zadovoljne, a većina njih znala je za njegovu, blago rečeno, sklonost prema ženama i alkoholu. Bio je omiljen u društvu, svi koji ga poznaju kažu da su se rado družili s njim. A druženja su bila česta. Mustafa je rođen 1945. godine.

Psihički bolesnik

Dana Škrba predstavljala se kao konceptualna umjetnica. U Sarajevu, ali i cijeloj zemlji izvodila je razne performanse. Na profilima na društvenim mrežama objavljivala je videouratke svojih performansa, recitirala poeziju, ali i performansi i poezija bili su mračni, krv je dominirala . Živjela je s Elvirom Koraćem, psihičkim bolesnikom koji je početkom 90-ih godina ubio oca, a potom nakon nekoliko godina i majku i kćer. Dana i Elvir imaju sina. Četiri su mu godine. Prijateljima Dana govori kako se bavila novinarstvom, ali da je odustala od tog financijski nesigurnog posla i posvetila se prevođenju s engleskog jezika. Tvrdi da radi za nekoliko međunarodnih organizacija u BiH. Rođena je 1982. godine.

U četvrtak 23. veljače ove godine dostavljač brze hrane u fotografskom ateljeu pronašao je mrtvog muškarca. Policija je utvrdila da se radi o Mustafi Bukviću. Bio je nag do pojasa, vrat mu je bio prerezan. 26 sati poslije u Mostaru policija je uhapsila Danu Škrbu. Osumnjičena je za ubojstvo Mustafe Bukvića. Istraga koja je uslijedila pokazala je da su te dvije osobe, naizgled nepovezane, čiji bi se životni putevi teško mogli ukrstiti, često bile u kontaktu. Prema policijskom izvješću, Dana Škrba bavila se prostitucijom, a Mustafa Bukvić bio je jedan od njezinih klijenata.

Oralni seks

Rekonstrukcija tog dana pokazala je da je Bukvić pozvao Danu kako bi mu pružila oralni seks. Došla je i nakon što ga je oralno zadovoljila a potom i on nju, htjela je otići. Bukvić joj je, prema policijskom izvješću dostavljenom sarajevskom kantonalnom tužiteljstvu, platio 50 konvertibilnih maraka, ali za taj je novac tražio i seks.

Odbila ga je. Nastala je prepirka u kojoj je, prema rezultatima istrage, zgrabila skalpel, zamahnula prema Bukviću i presjekla mu vrat. Napustila je radnju u kojoj je nedugo potom ušao dostavljač koji je pronašao mrtvog Bukvića. Vijest da je u mirnom naselju sagrađenom za potrebe Zimskih olimpijskih igara pronađen zaklan muškarac izazvala je šok i zabrinutost Sarajlija. Vijest se gradom proširila brzinom munje, a mediji su ubojicu prozvali “dobrinjski koljač”. Građani su sa strepnjom očekivali nove informacije i hapšenje ubojice.

Dan poslije nekoliko TV postaja i dnevnih novina objavilo je kako su njihovi novinari dobili prijetnje. Navodno ih je pozvao muški glas koji im je zaprijeti ubojstvom ako budu izvještavali o ubojstvu na Dobrinji. U isto vrijeme nekoliko novinara, ali i policajaca, odvjetnika i građana dobilo je poruku u kojoj je pisalo: “Zaklao sam ga... Jebao mi je ženu i slikao je golu. Slikao mi je i kćer.“

Manijakalni ubojica

Sve je upućivalo na to da je ubojica muškarac, a mediji su iskopali da je Elvir Korać ubio svoju obitelj i da bi mogao biti potencijalni počinitelj. S naslovnica i u prvim minutama dnevnih informativnih emisija vrištala je poruka da manijakalni ubojica šeće gradom, a policija ne reagira. Istina je bila potpuno drukčija. Prema policijskoj zabilješci u koju smo imali uvid, cijelu zbrku i strah izazvala je upravo uhapšena Škrba. Policija je otkrila da se godinama bavi prostitucijom. Njezine usluge, osim ubijenog Bukvića, koristili su mnogi, a među njima i jedan policajac te odvjetnik. Škrba je, navodi se u ovom izvješću, nakon ubojstva pobjegla iz radnje i zaputila se u Hrcegovinu. Usput je kupila prepaid karticu s koje je svojim nasumce izabranim klijentima poslala poruku u kojoj se predstavila kao muškarac koji je ubio Bukvića jer mu je spavao sa ženom. Učinila je to kako bi zavarala policiju, ali i manipulirala javnošću jer je ta vijest vrlo brzo došla do novinara.

Policija je na osnovi izjava svjedoka otkrila da je Škrba bila posljednja osoba koja je ušla u Bukvićevu radnju dok je bio živ. Policija posjeduje videosnimke na kojima se vidi Škrba kako ulazi u fotografsku radnju. Prepoznali su je i svjedoci koji su je sreli na izlazu. Oni su Bukvića posljednji vidjeli živog.

Škrba je koristila više stanova u nekoliko sarajevskih naselja. U jednom od njih policija je pronašla kaput i čizme na kojima je bila krv, pretpostavljaju Bukvićeva jer vještačenja još nisu završena.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 05:45