ONI NISU JEDINI

ZAPEČATILI GA ZBOG - VISOKOG STOLA! Otkriveno zašto je zatvoren popularni japanski restoran u Zagrebu, razlog je nevjerojatan

japanski restoran Tekka
 Darko Tomas / CROPIX

Kako je vidljivo iz zapisnika na temelju kojeg je 17. travnja, dvadesetak zaposlenika zagrebačkog restorana Tekka moglo bi završiti na burzi zbog - jednog visokog stola.

Naime, inspektori Državnog inspektorata prije dva su dana putem internetske stranice Tekke naručili jelo naziva Tom i Yam kung vrijedno 30 kuna, a kad su stigli narudžbu preuzeti putem drive - in sustava kojeg je u ovim teškim vremenima organizirao objekt, primijetili su kako se preuzimanje hrane odvija putem "visokog stola" zbog čega je inspektor od vlasnika zatražio informaciju je li taj stol obuhvaćen minimalnim tehničkim uvjetima.

Obzirom da vlasnik restorana uvjete nije imao kod sebe, određeno mu je da ih naknadno dostavi, a vlasniku je zabranjeno obavljanje ugostiteljske djelatnosti na rok od 30 dana.

Iako je Ministarstvo turizma na upit restoratera restoranima dozvolilo da gosti osobno jela preuzimaju ispred objekata, Državni inspektorat takvu praksu očito smatra nezakonitom, a što je vidljivo i u slučaju restorana Rustica, također u Zagrebu.

Oni su, naime, dobili zabranu obavljanja ugostiteljske djelatnosti isključivo zato što predmetni restoran radi, iako je Stožer uveo zabranu rada.

Činjenicu da restoran nije primao goste već ih usluživao isključivo ispred vrata u Inspektoratu nisu uvažili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 21:58