GUŽVA U KLINICI

Zbog leda u 36 sati u Traumi završilo više od 200 Zagrepčana

 Damjan Tadić/CROPIX

Više od 200 osoba potražilo je pomoć u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju u prvih 36 sati ove godine. Slabašna kiša koja se u večernjim satima prvog dana nove godine ledila na tlu pretvorila je pločnike u opasno klizalište, a nesretnici koji su teže stradali dugo su čekali na obradu u pretrpanoj Traumi.

Od početka tjedna stotinjak građana svaki dan u toj bolnici potraži pomoć, a kući se vrate s “dodatkom” u obliku gipsa, longete, štaka... i uz obvezno mirovanje.

- Slobodan dan htjeli smo provesti u gradu, da vidimo kako Zagreb diše prvi dan godine. Zbog hladnoće, bilo nam je mrsko ići tramvajem, pa smo krenuli autom. Ali dok sam izlazila iz auta kod Glavnog kolodvora, samo sam poletjela. Uglavila sam se ispod podvozja. Nemam adekvatne gležnjače jer sam čekala sniženja. Mislila sam da će bol proći pa sam čekala. I eto me sad 2. siječnja s gipsom. Šteta je udvostručena, ali sreća pa sam u penziji - kaže zagrebačka umirovljenica po izlasku iz bolnice sa suprugom kojem je, dodaje kroz smijeh, pad teže pao nego njoj.

Vremešna Zagrepčanka samo je jedna u nizu osoba koje led na pločniku i ciča zima nisu spriječili da napuste topli dom i krenu u grad okovan ledom. Zbog niza nagnječenja, fraktura, lomova i iščašenja, među kojima uvelike prednjače prijelomi gležnja i zgloba, u Traumu su nahrlili i stari i mladi.

No, institucije i gradske vlasti upozoravaju da opasnost ne vreba samo na tlu, već i sa zgrada jer s krovova padaju komadi leda, zbog čega svakako, ističu, treba izbjegavati hodanje uz sam rub zgrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:42