TRAJAT ĆE MJESECIMA

Zagrepčani, oprez! Očekujte gužve od ranog jutra na zapadnom dijelu, moguća su kašnjenja i mnogih autobusa

Moguća su kašnjenje svih autobusnih linija koje pripadaju terminalu Savski most

Nova regulacija prometa

 Grad Zagreb

Sanacijski radovi na Jadranskom mostu počet će 4. ožujka, zbog čega će šest mjeseci biti otežano prometovanje mostom, izvijestio je Grad Zagreb.

Na Jadranskom mostu sanirat će se prijelazne naprave te izvoditi radovi izvanrednog održavanja. Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme na mostu biti otežan promet, čija je posebna regulacija krenula već u subotu, precizirala je gradska uprava.

Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer.

image

Nova regulacija prometa

Grad Zagreb

U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

ZET jutro upozorava da se na prilaznim prometnicama te na Jadranskom mostu, očekuju se veće prometne gužve, posebno u vrijeme jutarnjeg i poslijepodnevnog prometnog opterećenja. Moguća su kašnjenje svih autobusnih linija koje pripadaju terminalu Savski most, kao i linija 109 (Črnomerec - Dugave), 222 (Remetinec - Žitnjak) i 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište).

image

Počeli su radovi na rekonstrukciji Jadranskog mosta

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

“Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

“To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa”, objasnio je gradonačelnik Tomašević.

Rekonstrukcija Jadranskog mosta, počela je još u srpnju 2022 godine.

Od tada, više od godinu i pol dana, ni tramvaji ne voze tim mostom koji je jedna od najprometnijih spojnica s s Novim Zagrebom. Predviđa se da će se na tračnice vratiti tek u drugoj polovini ove godine.

Više o privremenoj prometnoj regulaciji i obilaznim pravcima pročitajte OVDJE.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Zagreb, 040324.
Poceli su radovi na rekonstrukciji Jadranskog mosta.
Foto: Marko Todorov/CROPIX

Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 17:20