ZAGREB

Za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak izabrana primarijus Duška Markov Glavaš

Doktorica Markov Glavaš obavljala je dužnost v.d. ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak od 28. srpnja 2021. godine

Dječja bolnica Srebrnjak (arhivska fotografija)

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Za ravnateljicu Dječje bolnice Srebrnjak izabrana je primarijus Duška Markov Glavaš, izvijestili su u petak iz zagrebačke Gradske uprave, u ime predsjednika Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, profesora Gorana Tešovića.

Markov Glavaš izabrana je većinom glasova (5-2) na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

To je treći imenovani ravnatelj od 2020. kad je ravnatelj bio Ivo Dumić Čule, potom je uz veliki skandal izabran i Darko Richter, a sada imamo i novu ravnateljicu.

Doktorica Markov Glavaš ugledna je liječnica koja se ističe po predanošću pacijentima i medicini. Ima dugogodišnje upravljačko iskustvo. Bila je pročelnica dječjeg odjela Klinike za otorinolaringologiju 12 godina, potom voditeljica otorinolaringologije na Srebrnjaku od 2016. Od 28. srpnja prošle godine obavljala je dužnost v.d. ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak.

U tom kratkom razdoblju, doktorica Markov Glavaš je pokrenula niz mjera kako bi stabilizirala poslovanje bolnice. Prvi put nakon 2015. godine ugovoreni su veći limiti s HZZO-om, prosječni mjesečni prihodi bolnice su u proteklih šest mjeseci povećani s 2.5 na 3.3. milijuna kuna. Racionalizacijom poslovanja značajno su smanjeni troškovi vanjskih usluga, uvedena je stroža kontrola nad evidencijom prekovremenog rada i bolja kontrola nad procesima naručivanja, stoji u priopćenju.

U priopćenju se podsjeća da je Upravno vijeće bolnice je 1. lipnja 2022. raspisalo natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak s rokom za prijavu kandidata od 15 dana. Na natječaj se prijavilo sedam kandidata: Tomislav Gojmerac, Ada Barić Grgurević, Mirjana Turkalj, ekonomist iz Osijeka Saša Lamza, Boro Nogalo, Tihomir Maić (bivši ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar) i Duška Markov Glavaš.

Nakon provjere natječajne dokumentacije Saša Lamza je izuzet iz daljnjeg procesa jer nije zadovoljio formalne uvjete natječaja.

Ovlašteni službenik za pravo na pristup informacijama Dječje bolnice Srebrnjak donio je odluku da se informacija o imenima i prezimenima kandidata za izbor i imenovanje ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kao informacija od javnog interesa, objavi nakon što Upravno vijeće donese odluku o izboru i imenovanju.

Upravno vijeće je u ponedjeljak 11. srpnja održalo intervjue s pet kandidata i kandidatkinja te je odlučeno da će se odluka o izboru i imenovanju donijeti na nastavku sjednice Upravnog vijeća u petak, 15. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2023 09:21