KOMPLETNA LISTA!

Vrući zagrebački asfalt: Dobro proučite ove karte ako hoćete da vam život preko ljeta bude bez stresa i živaca...

Iz Grada ističu da na provedbu planova mogu utjecati različiti faktori

Radovi na prometnicama u Zagrebu

 Ilustracija Vesna Veselić

Ovo ljeto će u Zagrebu, već tradicionalno, biti obilježeno radovima na najvažnijim prometnicama. Razlog tome je manja frekvencija ljudi jer većina građana odlazi ljetovati na obale zemlje, ali i visoke temperature koje olakšavaju postavljanje asfalta, što toplije doba godine čini logičnim razdobljem za obnovu i popravke.

Fokus će biti na najopterećenijim prometnicama jer su na njima radovi mogući samo tijekom razdoblja manje prometne opterećenosti, kad nema gužvi. Stoga će za asfaltiranje nerazvrstanih cesta I. reda biti izdvojena 6,3 milijuna eura iz gradskog proračuna.

Najviše radova predviđeno je za rujan, blizu početka školske godine, a prema popisu najvažnijih radova u ljetnim mjesecima, koji su Jutarnjem listu dostavili iz Grada, rekorder u obnovi će biti gradska četvrt Stenjevec. Važno je napomenuti da ističu da na provedbu planova mogu utjecati različiti faktori, stoga će vlasti pravodobno obavještavati javnost prije početka radova na pojedinim ulicama.

Lipanj

Prošli tjedan je već počelo uređenje Avenije Gojka Šuška, zbog sanacije zapadnog kolnika, od Ulice R. Kolaka do Maksimirske ceste, s planiranim krajem radova oko 3. srpnja. U obnovu prometnice u Gradskoj četvrti Gornja Dubrava uloženo je 350 tisuća eura. Četvrt Brezovica također čekaju dvije velike obnove - Prigradske ulice i Grančarske ceste.

image

Avenija Gojka Šuška

Ilustracija Vesna Veselić

Sjeverna prometna traka Prigradske ulice će se asfaltirati na dionici od Brezovičke do Ulice dr. Luje Naletilića, za cifru od 175 tisuća eura. Grančarska cesta će se asfaltirati od Hudobičke do Grančarskog IV. odvojka s očekivanim krajem radova do 29. lipnja, a Grad za obnovu izdvaja 300 tisuća eura. Radovi na dvije južne prometne trake Zagrebačke ceste u četvrti Sesvete također su predviđeni za lipanj, na dionici od ulice Dubrava do Ljudevita Posavskog, i koštaju 850 tisuća eura.

image

Prigradska ulica i Grančarska cesta

Ilustracija Vesna Veselić
image

Zagrebačka cesta

Ilustracija Vesna Veselić

Srpanj

U srpnju počinju radovi na dvije južne prometne trake Aleje grada Bologne, na dionici od Prigornice do Škorpikove. Obnova u gradskoj četvrti Podsused - Vrapče košta 580 tisuća eura, a promet će se odvijati na relaciji od Gajnica prema Vrapču.

U četvrti Novi Zagreb - istok u sedmom mjesecu će se nastaviti radovi asfaltiranja na Aveniji Većeslava Holjevca od Nežićeve ulice do Ulice SR Njemačke, za koje će biti izdvojeno pola milijuna eura. Dionica će biti potpuno zatvorena, zbog čega će doći do izmjena u javnom prijevozu.

image

Aleja grada Bolognje

Ilustracija Vesna Veselić
image

Avenija Većeslava Holjevca

Ilustracija Vesna Veselić

Kolovoz

U kolovozu iz Grada izdvajaju dva veća asfaltiranja prometnica - na Ulici kneza Branimira i Ljubljanskoj aveniji. Prva je na redu gradska četvrt Donja Dubrava, gdje će se dvije južne trake Ulice kneza Branimira obnavljati na dionici od Osječke do Aleje javora, za cifru od 475 tisuća eura.

Četvrt Stenjevec čeka obnova sjeverne prometne trake sjevernog kolnika Ljubljanske avenije, od Škorpikove do Jankomirskog mosta. Za radove se izdvaja 130 tisuća eura.

image

Ljubljanska avenija

Ilustracija Vesna Veselić
image

Ulica kneza Branimira

Ilustracija Vesna Veselić

Rujan

Najviše projekata planirano je za rujan, potencijalno i najvećih, stoga bi građani trebali pripremiti živce. Tada na red dolazi asfaltiranje istočnog kolnika Ulice Velimira Škorpika u četvrti Stenjevec, od K. Golika do Samoborske, u što gradska vlast ulaže 320 tisuća eura.

image

Samoborska cesta i ul. Velimira Škorpika

Ilustracija Vesna Veselić

Sljedeća je Voćarska ulica u gradskoj četvrti Gornji grad - Medveščak, od Domjanićeve do Mikulićeve, za 350 tisuća eura, a zatim Samoborska cesta u četvrti Stenjevec na dionici od Škorpikove do ZABE u koju se ulaže 150 tisuća eura. Za kraj, u rujnu se očekuje i obnova istočne prometne trake Krapinske ulice u gradskoj četvrti Trešnjevka - sjever, na dionici od Ozaljske do Selske, koja će koštati 150 tisuća eura.

image

Krapinska ulica

Ilustracija Vesna Veselić
image

Voćarska ulica

Ilustracija Vesna Veselić

Iz Grada napominju da će se tijekom ljetnih mjeseci, uz prethodno spomenute radove, na cestovnoj infrastrukturi odvijati i dodatne rekonstrukcije koje bi mogle utjecati na promet. U pitanju je već najavljena rekonstrukcija dijela Sarajevske ceste, na dionici od Avenije Dubrovnik do Ranžirnog kolodvora s komunalnom infrastrukturom i tramvajskom prugom.

Također će se raditi na rekonstrukciji Međugorske ulice, gdje radovi započinju početkom lipnja. U planu su uređenje i semaforizacija križanja Ulica Dubravica - Huzjanova ulica i križanja Ulica Dubravica - Samoborska cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 20:13