SMANJILI I KVADRATURU

VELIKI PROBLEMI U OBNOVLJENOM STUDENTSKOM DOMU Studenti u invalidskim kolicima na Cvjetnom naselju ne mogu ući u nove sobe

Povećan je broj soba, no smanjena je njihova kvadratura na samo 8 kvadrata

Preuređene studentske sobe nisu prilagođene studentima s invaliditetom, koji u njih jedva uđu. Ustvrdili su to njihovi predstavnici Marko Arambašić i Ana Mandić pri prvom obilasku preuređenih paviljona.

- Soba je bitno smanjena pa sada imamo samo osam kvadrata, od čega je tek tri slobodno. Radilo se na proširenju kupaonice, kako bi se zadovoljili zakonski uvjeti, no nije se razmišljalo o sobama u koje jedva ulazimo - nezadovoljan je Marko, magistar informacijskih znanosti, a trenutno na doktorskom studiju.

Povećan je broj soba namijenjenim studentima s invaliditetom, no to je učinjeno nauštrb kvalitete - tvrdi Marko.

- Što nam vrijedi više soba ako se po njima ne možemo kretati? Najžalosnije je što smo sugerirali popravke prije kraja rekonstrukcije, no čelni ljudi Studentskog centra i arhitekti nisu imali sluha za naše probleme - kaže Marko.

Cvjetno naselje sada ima 39 soba za studente s invaliditetom, dok ih je prije obnove bilo samo 19. Predstavnici studenata su se složili kako su uzor trebale biti sobe na Savi, u kojima borave sada, a imaju čak 20 kvadrata. Mjesečna stanarina je ista, 500 kuna po studentu.

- Osim što je soba preuska, namještaj nije prilagođen, već je isti kao i u svim ostalim sobama. Stol nije namijenjen studentima s invaliditetom, ista stvar s kupaonicom gdje je slavina postavljena toliko visoko da ne možemo oprati ruke u sjedećem položaju. Pločice u tušu nisu gumirane, što može biti i opasno - ogorčen je Marko. Voditelj projekta obnove Damir Ivšić najavio je kako će poslušati primjedbe studenata s invaliditetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:48