POČELI RADOVI

UZ ILICU NIČE KOMPLEKS VRIJEDAN 35 MILIJUNA EURA Imat će površinu od 30 tisuća kvadrata, nalazi se odmah do Katoličkog sveučilišta

U stambeno-poslovnom prostoru cijena četvornog metra stajat će između 2300 i 2500 eura, a gradi se i garaža na tri etaže
 VMD grupa

U proljeće iduće godine na križanju Vukasovićeve i Ulice Kunišćak, odnosno pokraj Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Ilici 242, niknut će veliki stambeno-poslovni kompleks površine od 30 tisuća četvornih metara, vrijedan čak 35 milijuna eura.

Uz jednu stambenu zgradu s ukupno 64 stana sagradit će se i dvije poslovne zgrade koje će većim dijelom biti u službi Katoličkog sveučilišta, a manji dio dao bi se u najam. Također će biti osigurani razni trgovačko-ugostiteljski sadržaji, a u podzemnom dijelu sagradit će se garaža sa 300 mjesta za parkiranje automobila.

Otvaranje dogodine

Tvrtka VMD grupa, poznata po gradnji nebodera u Strojarskoj, jednog od najviših u Hrvatskoj, ponovno gradi u Zagrebu. Radnici su na gradilište došli u studenom prošle godine, a plan je da se sve završi do proljeća 2017. godine.

- Gradimo u suradnji s tvrtkom Sollicitudo, koja upravlja Katoličkim sveučilištem. Ukupna površina nadzemnog dijela iznosit će oko 17.000 četvornih metara, od čega poslovni dio zauzima 10.000, a stambeni 7000 kvadrata. Prostirat će se na 8 katova i 3 podzemne etaže - opisala nam je Ivona Holen, voditeljica projektnog ureda tvrtke VMD promet. Cijena prostora, dodaje, kretat će se između 2300 i 2500 eura za četvorni metar.

Što se Katoličkog sveučilišta tiče, u planu je da do srpnja iduće godine u krugu od 200 metara ima većinu sadržaja potrebnih suvremenom sveučilištu: biblioteku, studentsku menzu, aulu magnu, objekte za sportske aktivnosti, suvremeni radijski i televizijski studio, podzemnu garažu te adekvatan poslovno-administrativni prostor.

- Radi se na projektu za cijelo Sveučilište, a prioritet nam je studentski dom - istaknuo je Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje.

Podsjetimo, Hrvatsko katoličko sveučilište osnovano je 3. lipnja 2006. godine, a tri dana nakon toga potpisan je sporazum o zamjeni nekretnina između Zagrebačke nadbiskupije i Vlade Republike Hrvatske kojim je Nadbiskupija dobila prostor i zgradu bivše vojarne “Kralj Tomislav” na Črnomercu i u kojem i danas djeluje. Osim najpoznatijeg nebodera u Strojarskoj ulici, VMD grupa sagradila je velik broj objekata diljem grada, od T-Mobileove zgrade na križanju Vukovarske i Andrašecove, u Grahorovoj, na Vrbiku, u Folnegovićevoj, na Vrbanima, do poslovnog centra VMD u Vukovarskoj.

Milijunska ulaganja

Tvrtka je osnovana 1995. godine, a do sada su sagradili više od 70 stambeno-poslovnih objekata te 35 vila i ambasada. Njihov stambeni kompleks od 32 zgrade u Babonićevoj ulici na Šalati proglašen je najuspjelijim stambenim projektom u Hrvatskoj prema mišljenju stručnjaka s Kongresa hrvatskih arhitekata. Riječ je o kompleksu od šest luksuznih i 25 urbanih vila s oko 120 stanova “high tech” izvedbe sa zelenim površinama i desetak bazena.ƒ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 10:05