OŠTEĆENA BOLNICA

U bolnici Sveti Duh danas nema operacija, saniraju se posljedice nevremena

Ako bude hitnih slučajeva preusmjerit će ih prema KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice i KB Merkur

Bolnica Sveti Duh

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zbog posljedica sinoćnjeg nevremena, Klinička bolnica Sveti Duh, na 24 sata obustavila je današnji program zakazanih operacija. Ako bude hitnih slučajeva, koji bi se u uobičajenim okolnostima prevozili u tu bolnicu, preusmjerit će se prema KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice i KB Merkur, koje su o tome obaviještene, kao i Ministarstvo zdravstva te nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba.

U dopisu, koji je dobio Jutarnji list tako stoji da su u procesu procjene štete te sanacije posljedica uzrokovanih prodorom vode u prostore pet operacijskih sala.

Privremena odluka o obustavi operativnog programa odnosi se na Kliniku za kirurgiju, Zavod za ortopediju, Kliniku za ginekologiju i porodništvo, Kliniku za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Kliniku za očne bolesti, Zavod za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrate te Zavod za urologiju.

U samoj bolnici smo provjerili o čemu se radi, no tvrde kako je obustava operacijskog programa samo na Klinici za kirurgiju i u Zavodu za ortopediju.

Pojašnjavaju kako je olujno nevrijeme jučer napravilo štetu koja se sanira. Navode kako je ovo još jedan pokazatelj da je toj bolnici nužna cjelovita obnova nakon potresa, kao što rade i druge bolnice. Naime, prema informacijama iz bolnice, oni primaju pacijente iz bolnica u obnovi.

Zaključuju kako je ljetni period i nema puno elektivnih i nehitnih zahvata te da neće biti većih problema zbog jednog dana otkazivanja programa nekih operacija. Za sve ostalo, kažu, dogovorili su s drugim bolnicama i zagrebačkom Hitnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:34