REZULTATI NATJEČAJA

Tomašević objavio da se na Jarunu gradi novi vrtić, pogledajte fotografije! Imat će kapacitet za 10 skupina...

Na natječaju Grada Zagreba dodijeljeno je ukupno pet nagrada

Izgled budućeg vrtića na Jarunu

 DAZ

Grad Zagreb objavio je danas rezultate natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Jarunu koji je Grad objavio u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb.

Izgradnjom novog vrtića na Jarunu proširit će se kapaciteti za oko 200 mjesta. Predviđeno je 10 odgojnih skupina – 5 jasličkih i 5 vrtićkih skupina, prema programskoj strukturi koja je sastavni dio Programa.

Od 20 pristiglih radova, AG PLANUM, Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Krešić i Elena Tikvić osvojili su prvu nagradu ponudivši moderno arhitektonsko rješenje za novi dječji vrtić u naselju Petrine-Županići na Jarunu. Napravili su rješenje s integriranim i inovativnim pristupom koje predstavlja sklad vizure, održivosti i funkcionalnosti, navode u priopćenju iz Grada Zagreba.

image

Izgled budućeg vrtića na Jarunu

DAZ
image

5. nagrada - Lucija Jelenčić, Kata Marunica, Mirta Mesić, Natja Mihaldinec, Matea Pinjušić, Nenad Ravnić, Filip Vidović

DAZ

- Ovakvi natječaji dokaz su da Grad Zagreb uvažava struku i na najbolji način pokazuje da ostvaruje ciljeve GUP-a. Planiramo površine za gradnju društvenih sadržaja, prvenstveno škola i vrtića, ali i drugih prostora javnih namjena, a sve kako bi se ostvario uravnoteženi razvoj osobito u predjelima grada u kojima intenzivnu stambenu izgradnju u prošlosti nije pratila izgradnja potrebnih društvenih sadržaja. Sustavnim planiranjem prostora javne namjene anticipiramo i buduću stambenu izgradnju te osiguravamo da svi prostori grada imaju planiranu mrežu potrebnih javnih sadržaja, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, pozvavši struku da se javlja i na buduće natječaje Grada Zagreba.

Na ovom je natječaju dodijeljeno ukupno pet nagrada, prva nagrada u iznosu 10.000 eura, te još četiri nagrade ukupnog iznosa 15.000 eura.

Društvo arhitekata Zagreba objavilo je i fotografije radova koji su osvojili ostale nagrade.

image

2. nagrada: ONDA ARHITEKTURA, Rina Cota, Nika Dželalija, Domagoj Kolonić, Dora Ramušćak, Krešimir Renić

DAZ
image

4. nagrada: Tonći Vlahović

DAZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:04