BURNO NA SKUPŠTINI

Tomašević HDZ-ovcima: ‘Jeste li vi normalni? Jeste li posvađani sami sa sobom?‘

HDZ-ov zastupnik Mislav Herman jasno je poručio vladajućima kako spomenuti centar neće biti sagrađen ni u sljedećih osam godina, a kamoli do 2028.

Tomislav Tomašević

 Ranko Suvar/Cropix

- Jeste li vi normalni? Jeste li posvađani sami sa sobom? - obrušio se gradonačelnik Tomislav Tomašević na HDZ-ove zastupnike tijekom rasprave o studiji izvodljivosti Centra za gospodarenje otpadom u Resniku.

HDZ-ov zastupnik Mislav Herman jasno je poručio vladajućima kako spomenuti centar neće biti sagrađen ni u sljedećih osam godina, a kamoli do 2028.

- Vi to nama poručujete da ćete nam opstruirati dozvole? Znači li to da nećemo dobiti dozvolu? Zašto Herman govori da se Centar neće ostvariti? Jeste li vi normalni? Jeste posvađani sami sa sobom - nastavio je gradonačelnik Tomašević, dodajući da se njega proziva jer neće u prvom mandatu riješiti pitanje Jakuševca.

- Neš‘ ti?! Pustili ste snimak u kojem ja kažem da ćemo u prvom mandatu zatvoriti Jakuševac i sad se čudite da mi kasnimo s obećanjima, a vi na državnoj razini već imate trećeg ministra. Od Filipovića sam šest mjeseci čekao odgovor i nisam ga dočekao jer je smijenjen - istaknuo je gradonačelnik Tomašević. I zastupnici Mosta izjasnili su se kako će glasati protiv spomenute studije, a otvorili su i pitanje o činjenici da je zastupnicima dostavljen tek sažetak spomenute studije, a ne cjelokupni dokument, pa se pitaju zašto je to tako.

image

Tomislav Tomašević

Ranko Suvar/Cropix

- Vi ste sažetak studije izvodljivosti pokazali samo zato da biste obmanuli javnost, dali ste nam dokument koji se ne može pokrenuti za osam godina, a govorite da će biti gotov 2028. Ovaj vaš dokument je neostvariv - poručio mu je Herman. Trideseta sjednica Gradske skupštine počela je u 9 sati, dugoročno rješenje pitanja novog zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom glavna je tema, a očekuje se i rasprava o ukidanju koncesije tvrtki Zagrebačke otpadne vode koja upravlja zagrebačkim pročistačem. Jer upravo ondje, naime, treba se graditi Centar za gospodarenje otpadom. Četvrta, a također zanimljiva točka, bit će Prijedlog plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje do kraja 2027. Gradonačelnik je najavio veliki investicijski projekt koji će trajati do 2027. Prije sjednice zagrebačke eko druge održale su konferenciju za medije u kojoj su izrazili nezadovoljstvo planiranom gradnjom CGO-a.

image

Tomislav Tomašević

Ranko Suvar/Cropix

- Studija utjecaja na okoliš i raskid ugovora dio je plana dugogodišnjeg nastavka štetnog plana gospodarenja otpada i sad ide dalje. Zastarjeli, loš projekt koji treba imati i spalionicu. Bit će još jedno novo veliko smetlište - rekla je, među ostalim, Branka Genzić-Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:36