KAKVA PLJAČKA

Strankinju šokirao račun za vožnju taksijem do zagrebačke zračne luke: ‘Nije niti slutila što će se dogoditi‘

Jednoj je Engleskinji vozač taksija vožnju od zagrebačkog autobusnog kolodvora do zračne luke, što je udaljenost od 13 km, naplatio čak 101 euro

Ilustracija

 Arnulf Hettrich/imagebroker/profimedia

Pritužbe građana na skupi autotaksi prijevoz dio su svakodnevice Zagrepčana, a o novom slučaju izvijestio je portal Dnevnik.hr.

Njima je neugodno iskustvo prepričala jedna žena koja inače živi u Grazu, a čija je prijateljica, inače Engleskinja, također s adresom u Grazu, u kasnim noćnim satima u ponedjeljak taksijem putovala u zagrebačku zračnu luku. Ona je iz Graza autobusom stigla na zagrebački autobusni kolodvor nakon čega se taksijem zaputila na aerodrom gdje ju je čekao let za Bruxelles.

"Na autobusnom kolodvoru obratila se taksistu koji se ondje zatekao. Upitala ga je za cijenu vožnje do zračne luke, na što je on kratko odgovorio da će to izračunati taksimetar. Nije niti slutila što će se dogoditi pa je samo sjela u vozilo bez dodatnih upita. Kad su stigli u zračnu luku u 2:15 sati ispostavio joj je račun s cijenom koja ju je šokirala - čak 101 euro za vožnju od trinaest kilometara", ispričala je.

"Bila je u čudu kad je na internetskoj aplikaciji izračunala kako je za navedenu vožnju uobičajena cijena od oko 40 eura. Tražila je zatim podatke od taksista, no on se razljutio. Bio je jako agresivan. Bila je u strahu te je žurila na let pa mu je platila koliko je tražio. Sve je kasnije prijavila policiji, no oni su joj kazali kako ne mogu ništa učiniti jer je taksimetar bio uključen te je ionako dobila račun", rekla je za Dnevnik.hr.

Novinari tog portala pokušali su stupiti u kontakt s predstavnicima prijevozničke tvrtke koja je navedena na ispostavljenom računu koji je dobila strana državljanka. - To više nije moja tvrtka, prodao sam je, ali valjda još nisu promijenili podatke na internetskim stranicama. Novi vlasnik? Ne sjećam se kako se on zove, a nemam niti njegov broj... - bio je odgovor koji su dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 08:30