DOBIO JOŠ DESETAK DANA

Šefa Holdinga Ivu Čovića, od smjene su, barem privremeno, spasili - godišnji odmori!

Predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga , Ivu Čovića, od smjene su, barem privremeno, spasili - godišnji odmori!

Danas se, naime, trebala sastati 11-člana Skupština Holdinga kako bi raspravljala o produljenju njegova mandata, ali to neće biti moguće jer je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i član Skupštine, na godišnjem odmoru sa svojom obitelji na Braču.

Puni sastav

Na odmoru je i Nenad Matić, HSS-ov zastupnik koji je u Skupštini mijenjao Kosora, a kako doznajemo, niti jedan, niti drugi neće nikome davati punomoć da ih mijenjaju u Skupštini.

- Točno je da nas neće biti. Čoviću mandat istječe 13. kolovoza, a ako SDP jasno kaže da stoji iza svojeg kandidata (Čovića) i time potvrdi da odobrava njegov rad u prethodnom razdoblju, mi im nećemo stajati na putu. Izaći ćemo iz Skupštine i olakšati SDP-u da postavi svojeg kandidata te time ujedno prihvati odgovornost za prošlo stanje u Holdingu, ali i za sve ono što će se u njemu događati u nadolazećem razdoblju - kaže Kosor.

Matića, s druge strane, nismo mogli dobiti, niti se zna kamo se zaputio na more budući da je isključio mobitel.

To znači da Skupština, budući da neće biti prisutni svi članovi, o Čovićevu mandatu neće moći raspravljati, pa će se o njegovoj sudbini odlučivati tek za desetak dana kada će se Skupština moći okupiti u punom sastavu.

HDZ za smjenu

Da se Skupština održala danas, Čoviću mandat sigurno ne bi bio produljen jer bi HDZ glasao protiv tog prijedloga, a odluka o članovima Uprave mora se donositi jednoglasno. To su nam jučer na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine još jednom potvrdili HDZ-ovi predstavnici.

- Naš stav je jasan: mi smo protiv - rekli su u HDZ-u. Ni dio SDP-a ne želi ga više vidjeti na čelu Holdinga pa je sada sasvim izvjesno da će Čović uskoro biti smijenjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32