NOVA REGULACIJA

Savskom od tornja Cibone do Jukićeve neće voziti tramvaji, očekuju se gužve

U tijeku su radovi i na sanaciji podvožnjaka na Zagrebačkoj cesti pa je ona zatvorena od Prilaza baruna Filipovića do Tomislavove
 Damir Krajač/Cropix

Zbog radova na sanaciji željezničkog nadvožnjaka na Savskoj na križanju s Jukićevom ulicom, koju izvode Hrvatske željeznice, od utorka, 1. kolovoza, dolazi do niza promjena trasa tramvajskog prometa, izvijestili su iz ZET-a.

Od 1. pa sve do 27. kolovoza šest tramvajskih linija koje prolaze Savskom prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera. Zbog toga će se od utorka do 26. kolovoza zauzeti dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu dvosmjerno. Tijekom navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Radovi na Zagrebačkoj

Riječ je o tramvajskim linijama 4, 9, 12, 13, 14 i 17.

No, to nisu jedini radovi gdje je zbog radova na željezničkoj mreži došlo do obustave prometa na dijelu gradskih prometnica u užem i širem dijelu Zagreba.

Naime, u tijeku su radovi na sanaciji željezničko-cestovnog podvožnjaka na Zagrebačkoj cesti pa je zbog toga ona zatvorena za sav promet na dijelu od Prilaza baruna Filipovića do Tomislavove ulice od petka do 26. kolovoza. Obilazni pravci tijekom navedenih radova bit će: smjer sjever-jug: Zagrebačka (sjever) - Prilaz baruna Filipovića - Selska - Zagorska - Tomislavova - Zagrebačka (jug).

Za smjer jug: Zagrebačka - Tomislavova - Zagorska - Selska - Ilica - Zagrebačka sjever.

Zbog potrebe izvođenja predmetnih radova kretanje pješaka pothodnikom također će biti onemogućeno, poručuju iz Grada. Pješake mole da radi vlastite sigurnosti koriste obilazne pješačke pravce, odnosno da za siguran prijelaz željezničke pruge koriste pothodnik Selska. "Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te ih molimo za razumijevanje zbog mogućih teškoća u prometu", napominju iz Grada.

Zamjena vrelovoda

Od subote su počeli i radovi HEP Toplinarstva na revitalizaciji vrelovoda zbog kojeg je podvožnjak na dijelu od Mihanovićeve ulice do Miramarske ceste zatvoren za sav promet do utorka 1. kolovoza do 20 sati.

Obilazni pravci tijekom navedenih radova bit će: Mihanovićeva ulica - Marulićev trg - Vodnikova ulica - Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Miramarska cesta.

Miramarska cesta - Koturaška cesta - Savska cesta - Žerjavićeva ulica - Svačićev trg - Kumičićeva ulica - Mihanovićeva ulica.

"Pješake molimo da se koriste pješačkim pothodnikom u Runjaninovoj ulici ili pothodnikom Importanne", navode iz Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:23