OŠTEĆENI NOGOSTUP

Prije samo 10 dana otvorili rotor vrijedan 1,3 milijuna kuna, već ga moraju popravljati

Građani su radove na rotoru u Resničkom Gaju dugo blokirali jer su se protivili uklanjanju raspela na raskrižju

Radnici dotjeruju rotor u Resničkom Gaju

 Snimio čitatelj

Rotor u Resničkom Gaju koštao je 1,3 milijuna kuna. Završen je i pušten u promet prije desetak dana, ali prema slikama koje se dijele po društvenim mrežama, već su vidljiva prva oštećenja na nogostupu. Naime, podloga, koja služi kao orijentir slijepim osobama da je riječ o raskrižju, se odlijepila. Zbog toga su radnici tijekom četvrtka ponovno morali na teren. Zbog izgradnje ovog kružnog toka su inače nastale mnogobrojne razmirice o čemu je Jutarnji ranije pisao - Grad je htio maknuti stoljetno raspelo, stanovnici su se žalili na gužvu, a cijela prepirka trajala je osam godina.

Na društvenim mrežama su nedostatke novog rotora popratili uz osude i ismijavanje.

image

Oštećenja na nogostupu uz novi rotor

Snimio čitatelj

- Ne hodajte po tome, to je stavljeno samo za otvorenje. Morate hodati samo po tamnim dijelovima - sarkastično stoji u komentaru ispod objave na Facebooku. Drugi korisnici komentiraju kako izvođači radova vjerojatno nisu očekivali kišu pa je to utjecalo na kvalitetu radova.

Izgradnja kružnog toka na križanju ulica Resnički Gaj I i Resnički Gaj II konačno je započela ovo ljeto. Radnici su prvo probali krenuti s radovima početkom srpnja, no nisu uspjeli. U planu projekta namjeravalo se maknuti raspelo staro 115 godina što su izvođači pokušali napraviti. Ipak, stanovnici Resničkog Gaja dežurali su ispred križa i zaustavili njegovo pomicanje. Radnici su, navodno, križ htjeli ukloniti bez potrebne dokumentacije, a uz to se on nalazi i na zemljištu u vlasništvu Crkve, a ne Grada.

image

Prosvjed građana zbog uklanjanja raspela u Resničkom Gaju

Bruno Drempetić

Izgradnja rotora bila je stopirana na više od mjesec dana. Mještani nisu htjeli odustati od simbola svojeg kvarta pokraj kojeg su se igrali u djetinjstvu, a smatrali su i da on neće riješiti prometno pitanje. Naposljetku se ipak našao kompromis - Grad neće ukloniti raspelo, nego će se oko njega izgraditi kružni tok. Radovi su započeli krajem osmog mjeseca, a završili prije desetak dana. Sad ga popravljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 08:38