MR. FOGG

Poznati zagrebački kafić na meti kleptomana: U dva mjeseca ostali su bez 300 steampunk žličica!

‘Serviranjem ovakvih žlica, kafić je htio upotpuniti ambijent i atmosferu. Zbog određenih gostiju nismo više u mogućnosti pružiti vam taj detalj‘

Mr. Fogg u Martićevoj

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Na Facebook stranici poznatog zagrebačkog kafića Mr. Fogg, osvanula je objava u kojoj tvrde kako im je unutar dva mjeseca pokradeno čak 300 žlica. No, nije riječ o običnim žlicama, već o posebno ukrašenim priborom koji se uklapa uz cijeli imidž kafića.

- Nažalost, u zadnja je dva mjeseca otuđeno 300 žličica iz Mr. Fogga, specijalno kupljenih za vas kako bismo spojili i te male detalje s cjelokupnim ambijentom naše priče. Od početka našeg druženja trudili smo se pružiti vam poseban doživljaj, ugođaj i način serviranja, poručuju preko Facebook stranice Bar Mr. Fogg

Serviranjem ovakvih žlica, kafić je htio upotpuniti ambijent i atmosferu koju svojim korisnicima pruža. Naime, Mr. Fogg je zagrebački kafić koji se svojim izgledom odvaja od ostalih. Uređenje kafića vodi se prema steampunk izgledu, što je zapravo spoj znanstvene fantastike s elementima alternativne povijesti. Žlice su trebale biti samo jedan detalj koji upotpunjuje ovaj ambijent.

image

Mr. Fogg u Martićevoj

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

- Nažalost zbog određenih gostiju koji otuđuju stvari koje nisu njihove, nismo više u mogućnosti pružiti vam taj poseban detalj kod ispijanja kave. Ispričavamo se svima vama koji ste znali cijeniti naš trud i maštu, što smo zbog manjine bili primorani odustati od tih sitnih, ali bitnih detalja, poručuju iz kafića putem Facebook stranice.

Mr. Fogg dobio je ime po Phileasu Foggu, protagonistu romana Julesa Vernea "Put oko svijeta u osamdeset dana". Ovaj neobični kafić u Martićevoj ulici, koji ima ponudu pića iz različitih dijelova svijeta, svojim je izgledom vrlo brzo postigao popularnost. Neprestanim ukrašavanjem prostora kafića, Mr. Fogg dospio je 2017. godine na listu New York Timesa gdje je uvršten kao jedna od pet destinacija u Zagrebu koje se ne smije propustiti.

- Hvala vam na razumijevanju i nadamo se da ćemo jednog dana imati uvjete da i dalje u tom segmentu budemo posebni. Vaš Mr. Fogg, poručuju putem Facebook stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:22