VATROGASCI U AKCIJI

Požar u Osnovnoj školi ‘Mato Lovrak‘, jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen

Požar gasi 27 vatrogasaca s 13 vozila JVP-a Zagreb te šest djelatnika DVD-a sa svoja dva vozila
Rano jutros u OŠ Mato Lovrak u neselju Klaka u Dubravi izbio je požar. U gašenju sudjeluje 13 vatrogasnih kola a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.
 Goran Mehkek/Cropix

U zagrebačkoj Dubravi u "Klaki" vatra je u ponedjeljak rano ujutro zahvatila krov Osnovne škole "Mato Lovrak", a oko 7.20 sati požar je prigušen, potvrdili su za HRT iz JVP Zagreb. U tijeku je dogašavanje požara, priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je jutros u 4:28 sati zaprimila dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Izvijestili su da je početak vatrogasne intervencije bio u 4.34.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen. HTV javlja da je uganuo nogu.

Opožareno je krovište, rekli su u JVP Zagreb i dodali da će ga vatrogasci uskoro krenuti raskapati.

- Mi smo prvo dobili dojavu da je u pitanju požar smeća, no požar je počeo u uredu u školi i proširio se na krovište. Došli smo s 15 vozila, zbog epidemiloških mjera. Cijelo krovište je uništeno i može se reći da je šteta velika. Morat će se to obnoviti, škola dotad neće moći biti u upotrebi, rekao je za N1 vatrogasni zapovjednik Darko Brlečić.

image
Požar u O.Š. Mate Lovraka u Zagrebu
Ured Za Upravljanje U Hitnim Situacijama

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

image
Goran Mehkek/Cropix

Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida, priopćeno je iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:02