NEVRIJEME U ZAGREBU

Potopljeni podvožnjaci: ZET-ov autobus morao odustati od vožnje i vratiti se u rikverc

Podvožnjaci kod Huzjanove i Škorpikove ulice bili su potopljeni do te mjere da se ZET-ovi autobusi nisu usudili proći kroz njih
ZET-ov autobus ne može proći kroz podvožnjak kod Huzjanove ulice
 Čitatelj Jutarnjeg Lista

Jače grmljavinsko nevrijeme popraćeno kišom koje je oko 21.30 sati doslovno "išamaralo" Zagreb i okolicu, pojedine lokacije je opet pretvorilo u naselja na vodi. U nekim je dijelovima grada padala i tuča. Na širem zagrebačkom području u večernjim je satima sijevnulo preko tisuću munja.

Ujedno su, opet, i stare boljke izašle na površinu poput podvožnjaka kod Huzjanove u zapadnom dijelu grada. O količini vode koja se ondje skupila svjedoči i video jednog našeg čitatelja na kojem se vidi kako autobus ZET-a prilazi podvožnjaku i zastaje.

Zbog potopljenog kolnika iz kojeg isparava neopisivi smrad, autobus ZET-a morao je otići u rikverc te odustati od putešestvije zacrtanom rutom prema voznom redu.

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek na svom je Twitter profilu objavio da je podvožnjak u Škorpikovoj ulici "potopljen" do te mjere da ZET-ov autobus nije niti pokušao proći kroz njega. "Kažu sugrađani da voda strahovito smrdi po sadržaju kanalizacije", dodao je Petek te priložio video s lokacije.

Potopljeni podvožnjak u Škorpikovoj (Autor videa: Slaven Škarika)

Prema informacijama koje je Jutarnji dobio od dežurnih službi, oko 23 sata ponovno je uspostavljen promet kroz podvožnjak u Škorpikovoj ulici, ali teče usporeno budući da je policija zbog vode na kolniku djelomično zatvorila dio prometnice oko podvožnjaka. ZET spomenutom lokacijom ponovno prometuje.

Jutarnji također doznaje da su Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba do 22:30 sati imale desetak intervencija, među kojima je bilo i gašenje manjeg požara uslijed udara groma u Podsusedu, nekoliko ispumpavanja vode na području centra, Podsuseda, Maksimira i Bukovca te uklanjanje stabala koja su porušena u oluji.

image
Stablo na prometnici
Dvd Sveti Ivan Zelina
image
Stablo na prometnici
Dvd Sveti Ivan Zelina

Korisnici društvenih mreža također su objavili snimke kiše i grmljavine koji su u petak u večernjim satima zadesili Zagreb.

Podsjećamo, Zagreb je prije skoro tri tjedna također zadesilo snažno nevrijeme popraćeno jakim vjetrom i grmljavinom. Mnoge su gradske prometnice tada bile prekrivene vodom. Vatrogasci su tog 24. srpnja zaprimili tisuće poziva, a mnogim je stanarima voda ulazila u kuće i stanove kroz odvode.

Državni hidrometeorološki zavod ranije je u petak najavio da će djelomično sunčano vrijeme u unutrašnjosti zemlje tijekom večeri zamijeniti pljuskovi i grmljavina. Meteoalarm je za danas za dijelove kontinentalne Hrvatske izdao narančasto upozorenje, navevši da je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:00